Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Insula Naxos -

Insula Naxos
Despre insula Naxos
INSULA NAXOS este cea mai mare insula din Arhipelagul Cycladelor. Este amplasata in centrul arhipelagului si a fost descoperita ca destinatie turistica de scurt timp. Plajele sale inconjoara insula, facand din aceasta o destinatie perfecta pentru iubitorii de vacante, natura, liniste si frumusete. Majoritatea celor 64 de sate montane, sunt cunoscute pentru climatul racoros si bucataria lor.
insula Naxos Grecia

Insula Naxos este cea mai mare insula din arhipelagul Cyclade. In ultimii ani, aceasta a reusit sa atraga numerosi turisti veniti sa isi petreaca vacanta in Grecia. Suprafata totala a insulei este de 448 km patrati, iar lungimea liniei sale de coasta reprezinta 148 km. Situata in centrul Cycladelor, Naxos este inconjurata de Paros la vest, Danoussa la est, Schinoussa si Kouffonisia la sud si de Mykonos si Delos la nord. Foarte buna pozitionare a insulei va permite sa ajungeti foarte usor pe toate celelalte insule. Populatia insulei Naxos este estimata la 20.000 de locuitori, jumatate din aceasta locuind in capitala Hora.

Naxos este situata la 103 mile nautice de portul Pireu. Durata calatoriei cu ferry este in jur de 5h 40min. Naxos este traversata de la nord la sud de un lant muntos, care cade in panta abrupta spre est si in panta mai lina spre vest. Cel mai inalt varf este Zeus – 1004m. Campiile din insula sunt foarte fertile, astfel incat aici se cultiva cartofi, maslini, vita de vie, lamai si portocali. Fertilitatea pamanturilor face posibila o existenta autonoma a insulei, ceea ce a permis Naxos sa neglijeze foarte mult timp turismul, spre deosebire de celelalte insule. De aceea insula este in continuare una dintre cele mai autentice din arhipelag.
insula Naxos port

Insula Naxos se remarca prin plajele sale excelente – lungi, cu nisip foarte fin si cu ape limpezi, turcoaz…Satele situate in campiile fertile sau pe malul marii sunt foarte interesante: in primul rand pentru ca sunt autentice si pastreaza numeroase elemente arhitecturale din trecut – fundatii de piatra, manastiri, turnuri de aparare.

Capitala insulei, Hora, este un oras de o frumusete uimitoare. Puteti admira aici vestigiile trecutului sau glorios – templul lui Poseidon, siturile arheologice, muzeele, turnurile de aparare si castelul venetian.

Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com

autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |