Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Insula Lefkada -

Insula LefkadaPod (partea de nord a insulei) – trecere GRATUITA
Distanta pe sosea din Bucuresti pana la trecerea pe pod = aprox. 1000 - 1050 km (13,5 ore – 14,5 ore).


Insula Lefkada este singura insula a Greciei legata de continent printr-un pod plutitor, pe care se poate circula cu masina.
Porto Katsiki Insula Lefkada Grecia

Unde se afla Lefkada?
Lefkas (or Lefkada) apartine insulelor ionice, mai sus de Ithaca si Kefalonia, la vest de Prefectura din Etoloakarnania. Lefkas este separata de insula principala printr-un canal artificial de 25 m si 2 poduri.

Cum poti ajunge in Lefkada?
Cu avionul
Insula Lefkas (sau Lefkada) nu are aeroport, dar se afla la 20 km de aeroportul international Aktio, in Preveza. Poti ajunge cu autobuzul sau cu taxiul. Sunt zboruri zilnice din aeroportul international Eleytherios Venizelos Aktio si dureaza 45 minute. Aeroportul Aktio este conectat si cu Corfu, Kefalonia, Zakynthos si Sitia, din Creta. Pe perioada sezonului, din aprilie pana in octombrie, sunt zboruri charter si spre aeroporturi europene din tari ca Aglia, Franta, Germania, Suedia si Austria. Daca rezervi biletul de avion din timp, vei avea posibilitatea de a zbura foarte ieftin.
insula Lefkada, insula Lefkada Grecia
Cu autocarul sau masina
Distanta Lefkas-Atena este de 385 km. Poti ajunge in Lefkas cu masina personala, trecand podul ce face legatura intre Lefkas si Etoloakarnania, fara a folosi feribotul.
Pod (partea de nord a insulei) – trecere GRATUITA
Distanta pe sosea din Bucuresti pana la trecerea pe pod = aprox. 1000 - 1050 km (13,5 ore – 14,5 ore)

Alternativ, daca nu vrei sa conduci, poti calatori cu autocarele KTEL, care pleaca din orasele mari ale Greciei, cum ar fi Atena, Thessalonica, Patras, Giannena. Din Atena autobuzele pleaca zilnic si calatoria dureaza 5 ore, in timp ce pe distanta Lefkas-Thessalonica autocarele pleaca de 2 ori pe saptamana si dureaza 7 ore. Tunelul submarin Preveza-Aktio si podul Rio-Antirio faciliteaza accesul catre insula Lefkas.

Pe mare
Porturile Igoumenitsa si Patras sunt cele mai mari porturi, considerate ca porti catre Marea Ionica. Din Nydri si Vasiliki, pleaca zinic feriboturi care fac legatura intre Lefkas si Kefalonia, Ithaca si insule mai mici ca Scorpios, Sparti, Meganisi, Madouri, Prigiponisia, Skorpidi.

Transportul intern in Lefkada
Cu autocare
Statia centrala de autocare este localizata in capitala, langa Marina, pe strada Golemi. Biletele sunt foarte ieftine. Autobuzele pleaca foarte des catre partea de est a insulei si foarte rar catre coasta de vest. Destinatiile sunt urmatoarele : Nydri, Vasiliki, Poros, Agios Nikitas, Katochori, Kariotes, Karabiatika, etc.
Cu taxiul
In Lefkas, gasiti taxiuri in capitala si in cele mai populare regiuni turistice, dar si pe strazile principale ale insulei .Pentru destinatiile populare pretul este cunoscut, in timp ce pentru altele, depinde de distanta parcursa si regiunea unde vrei sa ajungi.
Cu masina
Masina este cel mai ideal mijloc de transport pe insula. Avand o masina ai oportunitatea de a vizita locuri in care nu poti ajunge cu autobuzul. Oricum, trebuie sa fii in posesia unui permis de conducere, sa porti centura de siguranta si sa nu consumi bauturi alcoolice la volan!!!
Cu barca
Sunt disponibile ambarcatiuni mici, numite "caiques", care te pot transporta catre diferite plaje si insule apropiate ca Scorpios, Sparti, Meganisi, Madoyri, Prigiponisia, Skorpidi.


Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com

autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |